Kayleigh zocht al een tijdje naar een leuke baan. Ze is jong, assertief, spontaan en enthousiast om aan de slag te gaan. Toch lukte het haar niet om aan tafel te komen voor een sollicitatiegesprek. Ze meldde zich aan voor het maatjesproject en ontmoette daar haar coach Frank Westerduin.

Vanuit zijn bedrijf Junique Advies houdt Frank zich dagelijks bezig met training en coaching. “Via het maatjesproject kon ik Kayleigh een steuntje in de rug geven én iets terug doen voor de maatschappij. Dat geeft voldoening. Zeker als het lukt.” Dit was niet de eerste keer dat Frank een maatje aan een baan hielp. Dit lukte hem ook al in een vorig seizoen van het maatjesproject. Zijn succesformule? “Oprecht geïnteresseerd zijn, niet alleen vanuit zakelijk perspectief maar zeker ook persoonlijk“, geeft hij mee aan andere coaches. Kayleigh: “Goed voorbereid ging ik naar onze ontmoeting met een gezonde dosis spanning. Die spanning was snel verdwenen toen we het over Kensington kregen. Onze gezamenlijke interesse voor muziek schepte meteen vertrouwen en stelde me op mijn gemak”.

Frank adviseerde Kayleigh om haar talenten en werkervaring meer te benadrukken in haar CV en motivatiebrief. “Werkzoekenden zijn vaak heel open over hun ontwikkelpunten, maar om op de juiste stapel te komen, moet je jezelf verkopen en benadrukken waar je goed in bent. De werkgever neemt vaak maar 10 seconde de tijd voor het scannen van een cv en brief, dus dan moet je er meteen uit knallen.” Daar hielp Frank Kayleigh bij.

“Frank had op de eerste afspraak al handige tips omtrent mijn CV en motivatiebrief waar ik thuis meteen mee aan de slag ben gegaan. Bij onze tweede afspraak had Frank een aantal vacatures meegenomen. Al vrij snel werd ik uitgenodigd door meerdere bedrijven voor een sollicitatiegesprek en Bingo! Per 1 februari ben ik gestart als medewerkster binnendienst, orderentry, bij een bedrijf in Tilburg. Ik heb een half jaar contract. De aanpassingen in mijn CV en motivatie hebben er duidelijk voor gezorgd dat mijn CV nu wél de aandacht van bedrijven trok”, aldus een dankbare Kayleigh. Frank voegt daar nog wel aan toe dat de proactieve en open houding van Kayleigh haar zeker heeft geholpen. Het gevraagde aantal uren was namelijk hoger dan ze eigenlijk kon bieden, maar ze heeft het gewoon gedaan en geregeld.

Kayleigh hoopt dat het Maatjesproject nog lang blijft bestaan waardoor meer mensen geholpen kunnen worden. Frank denkt er hetzelfde over en wil vooral ondernemers enthousiasmeren om een maatje te adopteren. Ook al heb je als ondernemer misschien geen coach vaardigheden. In dat geval mag je Frank gerust bellen.

Hoe gaat het nu tijdens Corona?

De proeftijd van Kayleigh zit er inmiddels op. Ze voelt zich op haar plek en ook het bedrijf is tevreden over haar inzet. Vanwege Corona wordt er wel een aanvraag voor werktijdverkorting voor medewerkers aangevraagd, maar vooralsnog is Kayleigh nog lekker aan het werk.

Coach Frank Westerduin
Junique Advies
info@junique-advies.nl
06 – 40873468
www.junique-advies.nl

Meer info Maatjesproject
Bekijk de flyer voor maatjes
Bekijk de flyer voor ondernemers